top of page

3 idei sustenabile pentru nunta ta

Actualizată în: 5 aug.

Iti doresti ca aranjamentele florale de la nunta ta sa aiba un impact mic asupra mediului inconjurator? Suntem alaturi de tine cu trei propuneri de aranjamente florale sustenabile pentru evenimentul tau.

Ne propunem ca in acest articol sa vorbim despre cum ce alternative sustenabile exista pentru diverse tipuri de aranjamente florale intalnite la evenimente. Tehnicile utilizate difera de cele clasice dar nu impacteaza frumusetea aranjamentelor sau durata de viata a florilor.


1. Alege flori de sezon


Odata ce ai ales data nuntii tale, poti alege cu ajutorul floristului aranjamente florale din flori naturale de sezon, crescute local. Astfel nu doar ca reducem impactul transportului pe distante mari al florilor pentru eveniment, dar si promovam florile producatorilor locali.


Suntem de parere ca este ideal sa folosim florile in sezonul lor: sunt mai bogate, mai rezistente si intr-o varietate mai mare. De asemenea, sunt sanse mari ca pentru a le cultiva in afara sezonului sa fie folosite mai multe resurse comparat cu cresterea lor in sezon.


Astfel putem face o alegere sustenabila pentru aranjamentele florale de nunta si sa ne bucuram impreuna de flori chiar mai frumoase.


Buchet de mireasa cu bujori albi pentru primavara

Un bun exemplu ar fi bujorii crescuti local: florile sunt mari si pufoase iar varietatea de forme si culori este foarte ofertanta. Iti doresti o nunta de primavara la care sa porti un buchet de mireasa cu bujori delicati? Daca nunta ta este planificata pentru perioada mai - iunie te poti bucura de un astfel buchet de bujori, chiar la un pret mai mic decat in alte perioade. Buchetul miresei este poate cel mai important accesoriu din ziua nuntii, oglindeste personalitatea miresei si pune in valoare rochia asa ca ne dorim ca fiecare mireasa sa aiba parte de un buchet de vis.

Vrem sa promovam ideea de sustenabilitate in arta florala, un curent de actualitate la nivel global in randul floristilor.

Producatorii locali au in oferta lor diverse flori in functie de sezon, precum trandafiri, lisianthus, bujori sau alstroemeria. Contacteaza-ne si profita de o sesiune gratuita de consultanta in care putem alege florile ideale pentru evenimentul tau in cadrul unei oferte personalizate. Putem integra florile crescute local in intregul pachet de flori de nunta: buchetul miresei, buchetul nasei, lumanari de nunta, aranjamente florale de nunta si alte decoratiuni.


2. Opteaza pentru aranjamente florale fara burete floral


Fie ca vorbim despre aranjamentele florale de masa, de arcade florale, aranjamentul floral de prezidiu sau alte elemente precum decorul unui leagan sau panou de bun venit, exista optiuni sustenabile la fel de frumoase precum cele clasice.


De exemplu, aranjamentele florale de pe mesele invitatilor pot fi realizate pe o structura de chicken wire sau kenzan. Aceste tehnici se bazeaza pe structuri refolosibile, eliminand nevoia de burete floral.

Aranjamentele florale sustenabile sunt la fel de frumoase precum cele clasice.

O alta varianta ar fi sa optezi pentru aranjamente florale la baza mesei, in vaze micute. Acestea au fost deja printre cele mai cerute pentru evenimentele de anul trecut si credem ca vor fi din nou si cand vine vorba de aranjamente florale de nunta pentru 2024.


Iata cateva exemple de astfel de aranjamente florale pentru nunti in galeria foto de mai jos. Lasa-ne un comentariu sau un mesaj daca doresti sa dedicam un blog post fiecarui tip de aranjament, cu mai multe detalii si exemple ce pot servi drept inspiratie pentru nunta ta.



Structura de chicken wire este perfecta si pentru a construi arcade florale pentru nunta. Rezultatele sunt spectaculose iar daca vei opta pentru o astfel de arcada va fi cu siguranta locul preferat pentru poze si selfie-uri.


Arcada florala sustenabila
Va ajutam sa incorporati in evenimentul vostru idei si elemente sustenabile pentru aranjamentele florale de nunta, astfel incat sa va puteti sarbatori dragostea intr-un mod responsabil.

3. Lumanari sustenabile la cununia religioasa


In ceea ce priveste alegerea lumanarilor de nunta, trebuie luate in considerare doua aspecte.


In primul rand, trebuie sa fie lumanari din ceara naturala si nu din parafina. Exista ateliere locale ce produc lumanari de nunta din ceara naturala intr-o varietate de dimensiuni, culori si forme astfel incat vei gasi cu siguranta varianta perfecta pentru nunta ta. Unii preoti chiar le cer mirilor sa aiba lumanari din ceara naturala la cununia religioasa.


In al doilea rand, la fel ca in cazul aranjamentelor florale, te incurajam sa optezi pentru lumanari decorate cu flori naturale dar fara burete floral. Iata ca exemplu aceste lumanari de ceara naturala, decorate pe o parte cu buchetele de flori naturale realizate din dalii, astilbe si lisianthus.


lumanari florale fara burete

Bineinteles, compozitia buchetelelor va fi aleasa pentru a se potrivi perfect evenimentului vostru. Florile din buchet, culorile acestora, tipul panglicii, precum si culoarea si dimensiunea lumanarilor sunt detalii ce pot fi personalizate si in general recomandam sa fie asortate cu buchetul de mireasa.


 

Ne bucuram ca doresti sa optezi pentru aranjamente florale sustenabile la nunta ta si speram ca acest articol te-a ajutat cu niste sfaturi si idei. Ne poti contacta pentru o sesiune gratuita de consultanta iar impreuna putem alege combinatia perfecta de flori si culori pentru un eveniment de vis.

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page