top of page

Aranjamente florale pentru buget mic

Actualizată în: 21 mai 2023

Cum sa-ti alegi aranjamentele florale intr-un buget limitat


Odata cu trecerea sarbatorilor Pascale, va incepe "goana" dupa aranjamentele florale pentru cei care anul acesta sarbatoresc casatoria sau botezul celui mai nou membru al familiei. Cele mai dese intrebari sunt legate de costul aranjamentelor florale, iar de cele mai multe ori bugetul reprezinta factorul principal in alegerea un anumit florist.


Pentru ca lucram personalizat, de-a lungul timpului am incercat si inca incercam crearea buchetelor si aranjamentelor cat mai aproape de dorinta mireselor, dar incadrandu-ne intr-un anumit buget. Daca va intrebati cum puteti calcula acest buget, in continuare va vom prezenta cateva dintre ofertele si ideile noastre.


aranjamente florale ieftine

Cu o floare vom face primavara


Vom incepe cu aranjamentele florale, pentru ca ele vor avea proportia cea mai mare dintr-un buget.

Data fiind aceasta perioada de pandemie, in care nuntile erau restranse, doar cu cativa prieteni apropiati si familie, cererile aranjamentelor pompoase a scazut si s-a nascut zicem noi un nou trend. Acesta este definit de mici buchetele in vaze de diferite culori si marimi. Se potrivesc oricarui stil de nunta, se pot folosi in combinatie cu orice tip de flori, iar pentru persoanele care nu se pot hotari la o singura culoare este momentul perfect de a le combina.


Aceste aranjamente florale in vaze mici si mijlocii, pot fi plasate pe toata lungimea mesei sau pot fi aranjate pe inaltimi in centrul meselor rotunde.


Care sunt beneficiile acestor tipuri de aranjamente?


Primul ar consta in faptul ca putem alege mai multe tipuri de flori, combinandu-le in functie de lungimea si deschiderea florii, fara a fi nevoiti sa acoperim buretele care statea la baza aranjamentului.

Altul ar fi faptul ca nu mai utilizam acest burete floral, sintetic si neprietenos cu natura. Si bineinteles, sa nu uitam de forma vazei. Putem aduce unicitate, prin forma vazelor, care poate fi neregulata sau poate chiar geometrica. Din ce in ce mai multe vaze de genul acesta gasim la Zara, H&M, Reserved si multe alte magazine, pentru inspiratie. Noi ne-am bucurat de cele mai bune oferte, forme si dimensiuni in materie de vaze, asa ca daca iti place acest gen de aranjament, ne poti scrie in pagina de contact pentru o oferta personalizata.

Aranjamente in kenzan

Daca va intrebati ce este un kenzan, ei bine, acesta reprezinta un suport circular sau triunghiular, cu tepi din metal, folosit in arta florala japoneza, care sustine florile intr-un aranjament.

Folosirea acestuia a fost preluata si de catre noi europenii, nu doar pentru a realiza aranjamente in stil Ikebana ( arta florala japoneza), dar si pentru sustenabilitate. Nu am renuntat la abundenta florilor, insa ne-am bucurat de acest mic dispozitiv care ne permite aranjarea florilor intr-un stil unic.

Cele mai ieftine flori pentru nunta

Recomandam aceste aranjamente, nu doar pentru ca sunt potrivite si unor bugete mici si mijlocii, dar si pentru frumusetea simplitatii lor, pentru aerodinamicitatea florilor, dar si structura compozitiei.

Daca va doriti o nunta "altfel", aceasta este recomandarea noastra. Ne poti scrie in pagina de contact pentru o oferta personalizata.





Florile de sezon


De cele mai multe ori recomandam viitoarelor mirese florile de sezon atunci cand luam in considerare bugete limitate. Florile romanesti sunt si ele calitative si de multe ori, mai frumoase decat cele importate. Ca exemplu, lisianthus-ul este una dintre florile a carei cupa este mai bogata si mai frumoasa. Disponibil aproape pe toata perioada verii, dar si prima parte a toamnei, intr-o variatie mare de culori, va inlocui unele tipuri de flori extrasezon.

aranjamente florale nunta pret

Primavara putem oscila intre ranunculus, anemone, iris, bujori, frezii, lalele, zambile, narcise, liliac, iasomie. Vara putem alege intre lisianthus, floarea soarelui, dalii, trandafiri, hortensii, lavanda, allium, crini, snapdragon, gladiole. Toamna recomandam dalii, trandafiri, crizanteme, calisthepus (ochiul boului), gladiole. Poate ati crede ca iarna nu vom avea recomandari, insa sunt cateva flori care sunt in plin sezon, daca nu la noi, atunci in tarile calde :) . Printre acestea amintim orhideele, craciunita sau steaua craciunului (poinsettia), amarillis, spanzul (helleborus).


Buchetele de mireasa


Accesoriul miresei si centrul atentiei pe perioada evenimentului, buchetul de mireasa, este unul dintre "aranjamentele" de nunta, la care nu am recomanda un buget restrans. Pe principiul "o data esti mireasa", buchetul este unul din accesoriile pe care le vei purta toata ziua, iti va incanta privirea si simtul olfactiv, iti va completa tinuta si iti va aduce finete.


Ce-ti putem recomanda insa, este sa nu optezi pentru un buchet mare si greu. Daca iti plac buchetele curgatoare, atunci iti recomandam la trash the dress un astfel de buchet. Totodata, daca vrei sa iti pastrezi buchetul de mireasa, poti oricand opta pentru criogenarea lui sau prin presarea catorva flori din buchet, care mai apoi sa se transforme intr-un frumos tablou.


Pentru a obtine totusi un buchet la un cost redus, noi recomandam folosirea diverselor tipuri de verdeata si doar un tip de flori. Prin diferite tipuri de verdeata obtinem textura, si aducem culoare prin acel tip de flori ales impreuna cu mireasa. Simplu si delicat.



Cum iti calculez bugetul pentru aranjamentele florale


Este important, in primul rand sa stii ce iti doresti, iar apoi sa incerci sa ai o viziune cat mai realista a preturilor din lumea floristicii. Atunci cand vei contacta un florist, nu vei plati doar florile pe care acesta le va prelucra, ci si cunostintele si talentul acestuia, timpul pe care el il aloca pentru ca tu sa ai in final un pachet floral pe gustul tau si in bugetul alocat, flori proaspete si o combinatie de culori, forme si texturi care sa iti incante privirea.


Pentru o viziune cat mai realista asupra costurilor unor aranjamente si pachete de nunta sau botez, ne puteti contacta sau puteti vizualiza pagina noastra de pachete florale pentru nunti si botezuri. Preturile pot sa difere in functie de modelul aranjamentului, marimea lui, florile folosite, sezonalitate, culori si multe altele. Costurile mentionate in pagina noastra cu pachete, sunt pentru modelele unice, gandite de noi, fara a putea fi personalizate din punct de vedere al florilor sau dimensiunii acestora. Coloristica lor este singura care se poate schimba in functie de preferinte.



 

Suntem alaturi de voi pentru a va alege florile perfecte pentru orice eveniment si buget. Ne puteti contacta oricand pentru o sesiune gratuita de consultanta, folosind informatiile din pagina de contact.

13 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page