top of page

Ghidul florilor de sezon: Toamna

Odata cu venirea toamnei incepe un sezon floral bogat in culori vibrante si calde, plin de flori frumoase de toamna ce prospera in temperaturile mai scazute. In acest articol vrem sa va vorbim despre ce flori de toamna poti intalni in buchete si aranjamente si ce combinatii nu ar trebui ratate.

buchet de crizanteme

Crizantemele


Trebuie sa incepem discutia despre flori de toamna cu crizantemele: acestea se regasesc intr-o varietate de culori, unele mai delicate, altele mai indraznete, astfel incat le putem incorpora intr-o gama diversa de creatii florale.


Cateva dintre culorile grena, galben, roz, mov, portocaliu si alb.


O idee pentru a le oferi ar fi sa le combinam cu flori delicate, precum lalele si trandafiri, pentru a obtine un buchet de crizanteme elegant si plin de gratie


Sa nu uitam ca toamna este si anotimpul in care ne bucuram de veselii dovleci pe care ii putem integra in aranjamente florale fie ca suntem fani Halloween sau nu.


aranjament floral de toamna in dovleac

Ce culori putem alege pentru un aranjement floral in dovleac? Va propunem nuante pastelate cu accente rosii sau grena si putin verde.


Pentru o seara relaxanta si plina de creativitate va invitam la atelierul nostru de aranjamente florale de Halloween, ce va avea loc in data de 31 Octombrie la sediul nostru din Bucuresti. Ne vom bucura de frumusetea florilor de toamna intr-o atmosfera prietenoasa si relaxanta. Mai multe informatii sunt prezentate in pagina de produs a atelierului floral de aranjamente de Halloween.




workshop floral bucuresti

Pe langa crizantemele clasice exista si alte soiuri, precum crizantemele pitice (cunoscute si cu numele de tufanici sau tufanele). Mai mici si jucause, ele aduc textura si un accent de culoare in orice aranjament floral de toamna cu crizanteme.


Ne place sa le folosim in buchete si aranjamente dar si la workshop-uri de creatie de toamna.




aranjamente de masa cu floarea soarelui

Floarea soarelui


Cand ne gandim la floarea soarelui, prima oara ne vine in minte galbenul vibrant al petalelor acesteia. Este perfect pentru un aranjament floral pentru evenimente rustice, unde florile vor complementa perfect restul decorului.


Combinandu-le cu flori precum trandafirii putem obtine un contrast elegant.


Aranjamentele florale cu floarea soarelui au un aer aparte, ele simbolizand bucurie si pozitivitate.

Daliile


Daca bujorul este vedeta primaverii, toamna recomandam iubitorilor de bujori sa ia in considerare folosirea daliilor. Aceste flori versatile sunt potrivite pentru atat de multe: buchet de mireasa cu dalii, aranjamente florale cu dalii, lumanari de nunta sau botez decorate cu dalii.



Bineinteles, cu un buchet de dalii oferit cadou nu veti da gres toamna aceasta. Fie ca este vorba de un buchet pentru invatatoare sau profesoare, un buchet cadou pentru mama sau sora ta, sau un buchet de flori pentru tine, cumparat ca un rasfat floral, daliile ii vor da o nota delicata si eleganta.


workshop flori naturale bucuresti

Daca tot a venit vorba de rasfat floral, va invitam la viitorul nostru workshop floral dedicat aranjamentelor de toamna, ce va avea loc pe 24 octombrie la sediul nostru din Bucuresti.


Ne vom intalni cu siguranta si cu vedetele toamnei in materie de flori de sezon.




Aranjamente florale de toamna pentru evenimentele speciale din viata ta


Bineinteles, florile de toamna pot sta la baza unor aranjamente florale minunate pentru evenimentul tau de toamna. Una din combinatiile noastre favorite este cea a aranjamentelor florale de nunta sau botez cu crizanteme si dalii, doua flori de sezon cu un aer aparte. Ele sunt potrivite atat pentru aranjamentele pentru nunta de toamna cat si pentru aranjamente de botez sau cristelnita unice.



De ce iubim sa folosim florile in sezon?


In primul rand, frumusetea florilor aflate in sezon este de netagaduit: ele nu vor fi niciodata la fel de frumoase, rezistente si de calitate in afara sezonului. De asemenea, culorile acestora vor complementa in mod natural sezonul in care suntem, fie ca este vorba despre aranjamente de flori de sezon sau buchete de flori oferite cadou.


In al doilea rand, alegand florile aflate in sezon ne permite sa sustinem producatorii locali de flori.


Si nu in ultimul rand, preturile din sezon sunt mult mai prietenoase decat cele din afara sezonului. Am vorbit mai multe despre aceasta tema in articolul nostru despre sustenabilitatea aranjamentelor florale.


buchet de crizanteme imagini

Cu ce ocazii oferim flori de toamna?



Una din cele mai mari ocazii de a oferi flori de toamna este chiar inceputul scolii. Fie ca vorbim de un aranjament floral de toamna pentru educatoare sau invatatoare, un buchet de flori pentru profesoara sau pur si simplu un aranjament floral pentru mama celui mic ce incepe un nou an scolar, gestul de a oferi flori va aduce bucurie atat pentru cel care le ofera cat si pentru cel ce le primeste.


De asemenea, sa nu uitam de onomasticele sarbatorite toamna!



Cui oferim flori de onomastica toamna?


Cele mai mari sarbatori din toamna sunt Sfintii Mihail si Gavril (praznicul fiind pe 6 noiembrie) si Sfantul Andrei (sarbatorit pe data de 30 noiembrie). Alaturi de ele putem enumera si praznicul Sfintei Marii Mici (sau Nasterea Maicii Domnului, sarbatorita pe 8 septembrie) si cel al Sfintei Ana (9 septembrie).


Speram ca articolul nostru ti-a oferit inspiratie pentru a oferi cadou un buchet de flori superb din flori de toamna de onomastica celor dragi. Pentru gama noastra de buchete de flori si aranjamente florale cu livrare in Bucuresti te invitam pe pagina dedicata buchetelor si aranjamentelor de flori de unde poti comanda direct.


Frumusetea florilor va umple de culoare si voiosie ziua celei ce le-a primit, mai ales daca este vorba de un buchet de flori sau aranjament floral ce contine florile sau culorile favorite ale acesteia.


Care sunt culorile toamnei?


Folosirea florilor in sezon pentru aranjamente si buchete ne ajuta intr-un mod natural sa avem paleta de culori a sezonului in care ne aflam. Toamna este anotimpul culorilor bogate, calde, dintr-o paleta de nuante pamantii ce reflecta schimbarile din natura: vremea devine mai racoroasa, frunzele copacilor se schimba si atmosfera devine vibranta si "cozy". Nu degeaba toamna este cunoscuta pentru vremea potrivita puloverelor confortabile si pufoase.


Florile de toamna vin in nuante calde de rosu si grena, portocaliu sau galben solar dar si variatii de caramiziu si maro. Verdele pe care il vedem toamna este si el unul cald, precum cel din frunzele de eucalipt sau cele de maslin.

aranjament floral de nunta sau botez in culori de toamna

Aceasta paleta bogata de culori ne ofera multa libertate cand cream oferta de buchete si aranjamente florale. Putem alege sa ne folosim de contraste, precum combinarea unor flori in culori puternice, vibrante (rosu, portocaliu, burgundy) cu tonuri mai delicate de verde sau crem si vom obtine astfel un aranjament dinamic dar echilibrat. O alta optiune este sa folosim o paleta monocromatica si sa ne jucam cu texturile si formele florilor dar si ale plantelor verzi pentru a obtine un rezultat sofisticat.


 

Urmareste blogul nostru pentru mai multe articole inedite despre flori, aranjamente si idei de cadou.


Lasa-ne un comentariu despre ce subiecte ai vrea sa scriem data viitoare.

3 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page